Oppsummering Roskilde Festival 1996

B-gjengen(Obskuristene) deltok med 7 personer på årets Roskilde-festival. Dette var første gangen vi reiste samlet i regi av B-gjengen, men vi har til dels vært flittige festivalgjengere tidligere. Det er vanligvis så mye bråk på festivalcampingen at man er temmelig utslitt av mangel på søvn på søndag. Noen og enhver har vel opplevd, etter endelig å ha sovnet klokka 0400 når festen i naboteltene sloknet, at man har blitt vekket av at f.eks. noen finner spiller M. A. Numminen på full guffe allerede klokka 0600 (vi har ikke noe i mot finner i det hele tatt, snarere tvert i mot). Etter tre slike netter er det ikke til å unngå at man blir sliten.

Vi besluttet derfor å prøve et nytt konsept for overnatting i år; hotell i København. Dette blir naturligvis noe dyrere avhengig av standarden, men vi møtte opp til dels friske og opplagte hver eneste dag på festivalområdet. Lokaltoget fra København bruker ikke mere enn 20 minutter til Roskilde og det er nesten like mye som enkelte bruker fra campingen til festivalområdet. Busser kjører i skytteltrafikk fra stasjonen til festivalområdet og koster bare 10 spenn.

Nedenfor følger en oversikt over konsertene vi så og hvilke vi anser som høydepunkter. Vi er ganske forskjellige i B-gjengen, så det kan hende at et høydepunkt for en av oss var en bånn konsert for en annen, men det er tatt med som høydepunkt så sant minst en følte det slik. Ratingen er slik:

Torsdag

til toppen

Fredag

til toppen

Lørdag

til toppen

Søndag

til toppen

Generelt om festivalen

I år var det gjort store forbedringer på urinaler, transport og mat.

På flere steder var det murt opp renner langs gjerdene som medførte at folk (begge kjønn) faktisk sto ved renna når de pisset og ikke lenger forflyttet seg lengre og lengre vekk fra gjerdet ettersom underlaget utviklet seg fra gressbakke til gjørmehav. I tillegg er det antatt at grønsj- og teknofolket ikke drikker så mye som tidligere tiders publikum. Faktum er hvertfall at på søndag luktet det ikke lenger så stramt av urin som det pleier å gjøre. Et flott tiltak.

Det var satt opp en egen perrong med togforbindelse til København/Roskilde. Dette er lovende for framtida for den som ikke bor på festivalcampingen, men i år var dette helt feilslått fordi togtidene korresponderte dårlig med start og slutt på konsertene. Dette toget sluttet å gå rett før 2400, mens konsertene ofte sluttet klokka 0400. Bussene som gikk i skytteltrafikk mellom festivalområdet og Roskilde stasjon sluttet også å gå for tidlig (0100), men dette var ikke så kritisk fordi en spasertur på en halvtime kan være oppfriskende etter en lang dag. Første tog fra Roskilde til København gikk 0514 og siste 0048, men dette var greit siden det var satt opp ekstrabusser inn til København. Eneste problem her er at siste buss natt til lørdag gikk 0328, mens siste konsert begynte 0300. Det kan derfor opplyses at taxi fra Roskilde stasjon til København koster ca DKK 380 (det er da en fordel å være 4 passasjerer).

Årets mat var slett ikke så verst og man kunne ane at toalettkøene kanskje var en smule kortere i år enn vanlig.

til toppen

B-gjengen hovedside
Opprettet: 14.4.1996 av B-gjengen (obskuristene)
Sist endret:
B-gjengen logo