Oppsummering Roskilde Festival 1997

B-gjengen(Obskuristene) deltok med 8 personer på årets Roskilde-festival. I tillegg var det med en god del venner av oss.

Også i år benyttet vi oss av fjorårets hotellkonsept og møtte opp friske og raske hver dag på festivalområdet. Dette var igjen såpass vellykket at suksessen gjerne gjentas i 1998. Altså hotell i København og lokaltog/buss ut til festivalområdet.

Spesiell positiv oppmerksomhet må gis til Deeday-scenen som hadde perfekt lyd og var den absolutt beste scenen for den som ville se artistene (for den som er kortvokst)!

Dage i muddermekka!

Svært mange fikk med seg at festivalværet i år ikke var av det beste - også de som ikke deltok på festivalen selv. Det var faktisk den 3. mest regnfulle Roskilde-festivalen i historien. Offisielle nedbørsmålinger viser at det falt litt over 22 mm i 1997 og litt over 40 mm i 1991, men verst var 1986 med 55 mm nedbør. Mye har skjedd på Roskilde siden 1991. Blant annet så er dreneringen av området bygget ut kraftig samtidig med mye bedre toalettforhold. Det skulle ikke så mye til i 1991 før det ble gjørmete, som i år. Uansett, avslutningen med Leningrad Cowboys & Red Army Choir var stor. Lyn og torden ga flotte effekter og bidro nok til at konserten ble litt kortere enn planlagt da skybruddet brøt løs.

Nedenfor følger en oversikt over konsertene vi så. Vi er ganske forskjellige i B-gjengen, så det kan hende at et høydepunkt for en av oss var en bånn konsert for en annen, men det er tatt med som høydepunkt så sant minst en følte det slik. Ratingen er slik:

Lista ble 5/8 oppdatert (dvs. vurderingene fra tre stk manglet).

Torsdag 26.09.97

til toppen

Fredag 27.09.97

til toppen

Lørdag 28.09.97

til toppen

Søndag 29.09.97

til toppen

B-gjengen hovedside
Opprettet: 24.6.1997 av B-gjengen (obskuristene)
Sist endret:
B-gjengen logo